OVER ONS2019-04-09T07:25:02+00:00
Ga-aan! Leefstijlcoaching & Vitaliteitsadvies

Team Ga-aan! Leefstijlcoaching & Vitaliteitsadvies

Team Ga-aan! Leefstijlcoaching & Vitaliteitsadvies

“We mogen zuinig zijn op wat we hebben”

“Met meer dan 25 jaar ervaring in het runnen van een eigen bedrijf kan ik organisaties snel doorgronden. Ik weet dat commercieel en menselijke belang soms lijken te schuren met elkaar. Maar ze kunnen elkaar juist versterken. Daarin fungeer ik als spiegel, die ander voelt zich echt gezien bij mij. Ik heb een scherpe blik en ik benoem wat ik zie. Soms is dat confronterend, maar ik breng het altijd met humor én zonder oordeel.

Consuminderen met mensen

Als ik iets belangrijk vind is het wel dat we gaan ‘consuminderen met mensen’. We nemen te snel afscheid van een werknemer die niet presteert volgens de norm. Dat is zo jammer, want er is vaak al zoveel in die werknemer geïnvesteerd. Een nieuwe werknemer aantrekken kost ook geld. Ik vind dat we zuinig mogen zijn op wat we hebben. Wij laten weer licht schijnen op het (potentieel) talent van je personeel.

Positieve gezondheid

Ik help mensen om te focussen op wat er wel is in plaats van wat er niet is. We zoomen in op het gezonde stuk. Positieve gezondheid, daar staan wij voor. Dat bouwen we uit en daarmee komt je werknemer weer in zijn kracht. Zodat hij weer plezier krijgt in zijn werk en zich een essentieel onderdeel voelt van het grotere geheel.”

Annemiek Smaal

Annemiek Smaal - Leefstijlcoach & Vitaliteitsadviseur
Anneloes Hilbers - Leefstijlcoach & Vitaliteitsadviseur

Anneloes Hilbers

“Voor mij is het belangrijk dat iedereen gezien wordt”

“Als kind wilde ik boerin te worden. Mijn beeld daarbij was denk ik wat romantisch, maar voor mij stond het voor vrijheid, beweging, ruimte, frisse lucht, dieren en de kracht van de natuur. Maar ook gezond eten, duurzaamheid, eenvoud en leven met wat er is. Boerin ben ik nooit geworden, ik heb gekozen voor het comfort van het bedrijfsleven. Maar ik sta wel met beide benen op de grond, en als leefstijlcoach en vitaliteitsadviseur herken ik nog steeds de waarden. Ik geef ruimte en richting.

Geven en nemen

Als leidinggevende merkte ik vaak dat juist datgene wat mensen nodig hebben moeilijk is. Iemand die bruist van de energie is dol op een vitaal-programma. Degene die niet zo lekker in zijn vel zit schuwt het meestal. Voor mij is het belangrijk dat iedereen gezien wordt, dat iedere werknemer ruimte en aandacht krijgt om zich te ontwikkelen en verantwoordelijkheid draagt, voor zichzelf en voor de organisatie. Pas dan is er sprake van vitaliteit.

We gaan niet weg

Onze programma’s zijn er op gericht dat we kennis overdragen en beschikbaar blijven voor vragen. We zijn niet weg nadat we de laatste workshop hebben gegeven. We verlangen daarom ook een investering van de andere kant, we doen het echt samen! Wij delen graag onze expertise en kennis en vertalen dit naar leuke, concrete en leerzame sessies. Jullie leggen ons uit hoe het bij jullie werkt en hoe we optimaal resultaat kunnen halen. Liefst op alle lagen in een organisatie, iedereen op zijn eigen niveau en binnen wat haalbaar is. Maar altijd afgestemd op de doelstelling van de organisatie.”

“Laat je werknemers hun volle potentieel benutten”

“Je persoonlijk blijven ontwikkelen, dat gun ik iedereen. Ik vind het zonde als mensen het gevoel hebben dat het leven ze overkomt. Vaak zitten daar overtuigingen onder. Zoeken ze het probleem buiten zichzelf. Daar werk ik graag aan met mensen. Want je hebt echt zelf de regie en verantwoordelijkheid over je eigen leven. Ik maak mensen bewust van de invloed die ze zelf hebben op hun vitaliteit, gezondheid en (werk)plezier.

Mensen in beweging krijgen

Toch begrijp ik heel goed als mensen zeggen “ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen”. Dat is prima, dan vertrekken we van daaruit. Ik heb die visie en de juiste tools voor leefstijlverandering namelijk wel. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij me. Ik bekijk dingen heel nuchter, ben een echte doener en krijg mensen in beweging. Ik ga gewoon door tot het resultaat is bereikt.

Gezondheid, vitaliteit en motivatie

Hoe zou het zijn als je werknemers hun volle potentieel benutten? Wat voor waarde zou dit toevoegen aan je organisatie? Duurbetaalde PMO-rapportages verdwijnen vaak in een bureaula. Simpelweg omdat er geen kennis of tijd is om structureel invulling te geven aan een gezonde en positieve koers. Daar brengen ik graag verandering in. Door te focussen op de winst die er te behalen is, qua gezondheid, vitaliteit en motivatie van je werknemers. Mensen inspireren en groei stimuleren, dat vind ik zo mooi aan mijn werk.”

Krista Boots

Krista Boots - Leefstijlcoach & Vitaliteitsadviseur

Kan jouw organisatie ook meer vitaliteit gebruiken?

Kan jouw organisatie ook meer vitaliteit gebruiken?

Op deze website gebruiken we cookies om je gebruikservaring te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je hiermee instemt. Privacybeleid Akkoord